Ingatlanok Észak-Cipruson

Az északi régió kiváló lehetőségeket kínál az ingatlanok értéknövekedése szempontjából. Az off-plan projektek különösen előnyösek lehetnek, mivel lehetővé teszik a befektetők számára, hogy korai szakaszban beszálljanak egy fejlesztésbe, amelynek eredményeként jelentős árnövekedést érhetnek el a kulcsátadásig. Az off-plan projekt a szó legnemesebb értelmében egy “tervezőasztalról” történő vásárlást jelent, azaz az ingatlan még építés előtt áll. Ez a befektetési forma jelentős megtérüléssel kecsegtet.

Az ingatlanok értéke növekszik a kulcsátadás után is

Az adatok alapján az elmúlt években az off-plan projektek átlagosan 55%-os értéknövekedést mutattak kulcsátadásig, ami lenyűgöző eredmény. Ez azt jelenti, hogy azok a befektetők, akik időben csatlakoznak egy ilyen projekthez, jelentős nyereségre tehetnek szert. Az ingatlanok értéknövekedése kulcsátadás után is folytatódik, átlagosan 15-20%-al emelkedik évente.

Az észak-ciprusi és dél-ciprusi ingatlanbefektetések összehasonlítása

Fontos megjegyezni, hogy az észak-ciprusi és dél-ciprusi ingatlanbefektetések eltérő lehetőségeket kínálnak. Az északi oldalon a befektetők számára különleges előnyök érhetők el, amelyek a ciprusi ingatlanok értéknövekedése szempontjából rendkívül vonzóvá teszik ezt a régiót. Ilyen például az, hogy a sziget ezen oldala még nincs teljesen beépítve, így a fejlesztések kezdeti szakaszában tudnak a befektetők ingatlant vásárolni. Összehasonlítva az észak-, és dél-ciprusi ingatlanpiacot, megállapítható, hogy az északi részen a befektetési lehetőségek sokkal kevésbé kiaknázottak. Míg a déli részen az ingatlanárak magasak, és az ingatlanok értéknövekedése lassabb, addig északon a kínálati oldal még bőséges, az árak pedig alacsonyabbak. Az északi részen a turizmus fejlődése, a gazdaság stabilizálása, az iskolák magas színvonala, az új éttermek, szolgáltatások, strandok és kikötők miatt nagy értéknövekedés várható a közeljövőben is a ciprusi ingatlanpiacon, ezért az itteni befektetések igazán hosszú távú, biztonságos lehetőséget kínálnak.

Növekvő turisztikai népszerűség

Az ingatlanpiac népszerűsége folyamatosan nő, és a turizmus az egyik fő hajtóereje ennek a növekedésnek. Észak Ciprus csodálatos természeti szépségeivel, történelmi helyszíneivel, homokos és kavicsos tengerpartjaival egyre több turistát vonz. Az idegenforgalom folyamatos növekedése miatt az ingatlanbefektetések még vonzóbbak és stabilak. A kormányzat és a helyi hatóságok dolgoznak a turizmus népszerűsítésén és a látogatók számának növelésén. Fejlesztik az infrastruktúrát, új üdülőhelyeket hoznak létre, és támogatják az idegenforgalmi szolgáltatások fejlesztését, bővítik az északi Ercan (észak-ciprusi) repteret. Ez további lehetőségeket teremt az ingatlanbefektetők számára, hogy részesüljenek a növekvő turisztikai keresletből és az azzal járó hozamokból.

Scroll to Top