Malaga, Marbella

Spanyolország,
Malaga, Marbella
cropped-Untitled-design-4-1536x172
Ár: 472.000.000 Ft
Ingatlan típusa
Lakás
Alapterület
165 m²
Telekterület
0 m²
Szobák száma
4

Extrák

Medence
Szauna
Konditerem
Wellness
Panoráma
Borospince
Levegő szellőztető
Garázs
Terasz
Játszótér
Légkondi
Lift
Erkély
Hűtés-fűtés
Kertkapcsolat
Bár
Öntözőrendszer
Árnyékoló rendszer

Leírás

Ha Malagától délnyugat felé vesszük az irány, Marbella felé közeledve zöldülni kezd a táj, ami főként a mediterrán éghajlathoz jól alkalmazkodott, gyönyörű, őshonos cédrusfenyőnek köszönhető. Itt található Marbella rengeteg strandja közül az egyik legszebb, a Playa los Monteros, ezzel szemben helyezkedik el a Santa Clara Homes.

A Santa Clara Homes Marbella családbarát, kertvárosi részén, a tengerparttól néhány percnyi sétára, és a Santa Clara Golfpálya közvetlen szomszédságában található. A belváros nincs messze, kb. 3-4 perc távolságra van a lakóparktól.

A beépíthető területek száma véges, a Santa Clara beruházás egyike azon utolsó, még elérhető telkeknek a térségben, amelyek közel vannak Marbellához, és a tengerparthoz.

A város ezen részének hangulatát nem könnyű jól érzékeltetni, ugyanis egy átmeneti időszak vette kezdetét. A 2010-es válság idején megállt itt az élet: az akkor félbehagyott építkezések ma már újult erővel folytatódnak, de ahhoz, hogy a környék igazán megteljen élettel, még várni kell az új lakók megérkezéséig.

Az infrastruktúra újonnan kiépült, jól átgondolt, az utcák szélesek. Az utca egyik oldalán a lakópark és a golfpálya kiterjedt zöldje látható. És, habár a másik oldal még beépítésre vár, a közművesítés már megtörtént, új utakat, körforgalmat, jelzőlámpákat és a közvilágítást is kiépítették.

A telek egy része magasabban fekszik, onnan a lakások mindegyike zavartalan tengeri kilátással rendelkezik, a többi a golfpályára néz.

A telekkiosztás szellős, az épületek kényelmes távolságra épülnek egymástól. Rengeteg a zöld terület, a lakóparkot az épületek között őshonos fákkal telepítik be.

A társasházak mindegyikében mindössze 4 lakás található, kettő a földszinten, kettő pedig az emeleten. A földszinti lakásokhoz kert, saját medence és nagy borospince, az emeleti lakásokhoz nagy méretű tetőterasz és medence tartozik.

A komplexumban két közös használatú szabadtéri medence, valamint egy beltéri, fűtött medence is helyet kap. Továbbá a lakóparkban talál szaunát és edzőtermet.

A lakásokhoz saját tároló és garázs is tartozik.

Hangulatos éttermekben nem szűkölködik a város, és bevásárlásra is számtalan helyen nyílik lehetőség. A régió legnagyobb, kiváló orvosi ellátást biztosító kórháza is a közelben található.

A közelben két repülőtér is található: a Malagai Nemzetközi Repülőtér 35 perc, a Gibraltári Repülőtér 1 óra autóúttal elérhető, de 15 percre találjuk a pezsgő éjszakai életéről, és luxus tengerparti klubjairól elhíresült Puerto Banús jachtkikötőt is.

Várható átadási idő: 2025. negyedik negyedéve

Az ingatlanok három- vagy négyszobás változatban, eltérő alaprajzzal elérhetőek. A földszinti lakásokhoz kert és terasz, az emeleti lakásokhoz terasz és tetőterasz tartozik.

A Santa Clara Homes tervezése során arra törekedtek, hogy a lakások kialakításában a nyílt természet hangulata köszönjön vissza. Ezért az otthonok kivételesen tágasak, helyiségei egybenyílók, az eltolható üvegfalon keresztül pedig özönlik be a fény és a friss levegő.

A kimondottan terjedelmes teraszok, illetve tetőteraszok a belső helyiségek éles határok nélküli “kiterjesztései”, így elérve, hogy egy tágas, világos és egybefüggő élettér jöjjön létre.

A terasz bőven kínál helyet egy baráti, családi összejövetelre, legyen szó akár egy közös sütögetésről, akár egy naplementével egybekötött rooftop koktélpartiról. De tökéletes helyszíne a gyermekek biztonságos játékának, vagy egy könnyed délutáni pihenésnek is egy átlagos hétköznapon.

Valószínűleg többen tapasztaltuk már, hogy a vendégek sűrűn feltűnnek a konyhában, sőt, gyakran ott is ragadnak. Mire észbe kapunk, addigra a fél társaság odatömörült. Mivel a konyha a lakások egyik legforgalmasabb része, ezért nincs elkülönítve. Az ingatlan szerves, központi részeként tervezték, ami egybe nyílik a nappalival, ezzel is növelve a tágasság érzetet.

A háromszobás lakásokhoz négy, a négyszobás lakásokhoz öt fürdőszoba tartozik.

A használati melegvizet napkollektoros vízmelegítő rendszer szolgáltatja, hűtésről és fűtésről minden lakásban levegő-levegő hőszivattyú gondoskodik (légcsatornázható klíma). Az ingatlan minden helyiségében kiépítésre kerül a padlófűtés is.

A lakásbelső kialakítása, minden helyiségre kiterjedően, kizárólag prémium minőségű anyagok és gépek felhasználásával valósul meg.

Várható értéknövekedés

Több összetevő befolyásolja, hogy egy új építésű ingatlan esetében mekkora értéknövekedésre lehet számítani az idő előrehaladtával.

Mivel a Costa del Sol-on rendkívül erős az ingatlanpiac, éves szinten kb. 7-8%-os értéknövekedés stabilan jellemző.

Általánosságban elmondható, hogy a “tervrajzról eladott” ingatlanok a kulcsátadás pillanatában már 15-20%-kal többet fognak érni .

Ez azt jelenti, hogy egy általunk kínált 1 397 000 euró (~530,9 m Ft) összegű, építés alatt álló ingatlan a birtokbavételkor már kb. 1 606 550 eurót (~610,5 m Ft) is érhet.
Ez kb. 209 550 euró (~79,6 m Ft) értéknövekedést jelent kb. 2 év alatt.

Kiadásból származó bevétel

A régióba sok turista érkezik, így a bérbeadható apartmanok kihasználtsága magas.

A nyaralók mellett évente mintegy 70 ezer játékos érkezik pusztán a golf szeretete miatt, így kínálkozik a lehetőség, hogy ezen látogatókat is célozzuk meg a bérbeadással.

Ez egyébként a legtöbb általunk kínált ingatlanra igaz, hiszen a Costa del Sol egyik fő vonzereje töretlenül a golf, amely évente több, mint 1,5 millió embert vonz a világ minden tájáról.
A Földközi-tenger egy kb. 300 km hosszú szakaszán -amiből 150 km maga a Costa del Sol-, nem kevesebb mint 60 kiváló minőségű golfpálya várja a játékosokat.

A golfozók általában októbertől márciusig érdeklődnek a bérlés iránt, márciustól októberig pedig főként a nyaralni vágyók.

A kihasználtságot tekintve 52%-kal kalkulálhatunk, és 541 euró/éj összeget kérhetünk el átlagosan.

A fentebb írtak alapján átlagosan évi kb. 103 000 euró (~39 m Ft) bevételünk származhat a lakás bérbeadásából.

Kedvező hitelfeltételek

Bár az ember azt hinné, hogy Spanyolországban nem egyszerű hitelhez jutni magyar állampolgárként, valójában semmivel sem bonyolultabb, mint hazánkban.

A hitelkamatok mértéke a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt 4,5% körül mozog (THM: 4,5%). Azonban, ha a banknak több szolgáltatását is igénybe vesszük (pl.: biztosítás, bankkártya, stb.), akkor ebből a díjból engedhetnek, és a kamat mértéke akár 3%-ra is lecsökkenhet (2023. novemberi adatok).

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Az egyszerűség kedvéért egy élő példán keresztül mutatjuk be, számításunkat a ‘4 hálószobás lakás tetőterasszal és terasszal’ típusú, 1 397 000 euró vételárú ingatlanra vonatkozóan végezzük el, 50% önrésszel kalkulálva.

Ha pl.: 698 500 euró (~265,4 m Ft) összegű kölcsönt, 25 éves futamidővel szeretnénk felvenni, az havi kb. 3300 euró (~1,26 m Ft) törlesztőrészletet jelent, és a visszatörlesztés lejártával kb. 994 000 eurót (~377,8 m Ft) fizettünk vissza.
(Példánkhoz a The Finance Bureau spanyolországi hitel ügynökség online kalkulátorát hívtuk segítségül. A feltüntetett értékek végig fix kamatozású konstrukciót feltételeznek.)

Ehhez képest Magyarországon -ugyan már nem 10-11%-kal, de-, a korábbi 3-4% helyett még mindig igen magas hiteldíjakkal kell számolnunk.
2023. októberében az új lakáshitelekre önkéntes THM-plafon bevezetését kérte a magyar kormány. Ennek eleget téve, a Magyar Bankszövetség október 9-től, új vagy használt lakás vásárlására felvett lakossági lakáscélú hitelek teljes hiteldíjmutatóját 8,5%-ban maximálta.
Több bank csatlakozott a kezdeményezéshez, vagy alá is ment a kijelölt plafonnak, ami felélénkítette a piacot, ám a fent említett 3-4,5%-os THM még mindig jelentősen kedvezőbb.

Ugyanennél a példánál maradva, ha 265,4 M Ft (~698 500 euró) összeget 25 éves futamidővel szeretnénk felvenni, az havi kb. 1 770 000 Ft-os (~3300 euró) törlesztőrészletet jelent. A visszatörlesztés lejártával kb. 531 millió Ft-ot (1,40 m euró) fizetünk vissza.
(Példánkhoz a Bankmonitor, Magyarország legnagyobb független banki szakértőjének online kalkulátorát hívtuk segítségül.)
A számítás pillanatában végig fix konstrukció egyik banknál sem volt elérhető, így a feltüntetett értékek 10 évig fix kamatozású hitelre vonatkoznak.)

A bérbeadásban és hitelfelvételben egyaránt tudunk segíteni, így ez Önnek nem fog fejfájást okozni. Segítséggel egyszerűbben megy, mint gondolná.

Scroll to Top