Malaga, Estepona

Spanyolország,
Malaga, Estepona
cropped-Untitled-design-4-1536x172
Ár: 89.900.000 Ft
Ingatlan típusa
Lakás
Alapterület
55 m²
Telekterület
0 m²
Szobák száma
2

Extrák

Medence
Konditerem
Panoráma
Garázs
Terasz
Játszótér
Légkondi
Kamera rendszer
Erkély
Hűtés-fűtés
Kertkapcsolat
Öntözőrendszer
Árnyékoló rendszer

Leírás

CASSIA ESTEPONA

Az Cassia Estepona lakópark egy 70 lakásból álló beruházás Estepona egy új, jól szervezett és szépen gondozott lakónegyedében.

A komplexumon belül 3 különálló egységben, 3 szinten, összesen 70 ingatlan található, egy-, kettő-, három- vagy négyszobás kivitelben.

A lakópark egyedi stílusával, a zöld tetőkertekkel, a kivételes minőségű anyagfelhasználással és a legmagasabb energetikai besorolással, a kategóriájában egy egészen más, a megszokottnál is magasabb színvonalat képvisel.

A hangsúly a mindenre kiterjedő minőségre helyeződik, ezáltal a környék hasonló típusú beruházásai közül magasan kiemelkedik.

Az ingatlanok egy része tengeri kilátással rendelkezik, a többiből Esteponára és egy völgyre nyílik kilátás. A tengeri panorámás lakásokból egészen Gibraltáig el lehet látni.

A lakóparkban egy közös használatú medence is található. A Cassia biztonsági kamerákkal ellátott és portaszolgálattal őrzött, a komplexum egyéb kényelmi szolgáltatásai közé tartoznak: játszóterek, edzőterem, közösségi tér.

A lakópark teljes területén fenntartható anyagokat és természetes színeket használnak, minden kőből, fából vagy fa hatású építőanyagból készül.

A lakóparkban nem pusztán az őshonos növényekkel beültetett kertek jelentik a zöldterületet, hanem ezúttal már a tetők is, amik gyakorlatilag zöld teraszok is egyben. Az innovatív tetőfedő rendszer kiválóan hőszigeteli a tetőt és a falak felső részét, így nem csak szebb, természetesebb, de hűvösebb teraszokat is kapunk.

A felsoroltak mellett a kerítést zöld kúszónövényekkel futtatják be, amelynek szintén nem csak esztétikai szerepe van, de a hely mikroklímáját is pozitívan befolyásolja.

A közelben két repülőtér is található: a Malaga Nemzetközi Repülőtér 50, a Gibraltári Repülőtér 45 perc autóúttal elérhető.

Várható átadási idő: 2026. első negyede

ESTEPONA ÉS KÖRNYÉKE

Marbellát elhagyva rövidesen egy kis településre, San Pedroba érünk, ahonnan a parti főúton tovább haladva Canceladán át eljutunk Esteponába.

Estepona egy gyönyörűen karbantartott kisváros, szűk utcácskákkal, melyet telis-tele ültettek virágokkal. A rengeteg színesre festett ajtó és ablakkeret, valamint a fehér falakat díszítő színes virágcserepek miatt egyedi hangulat árad belőle. Tipikus andalúz báj, nyugodt ritmus jellemzi.

Esteponát az „Új Marbella”-ként és a „Costa del Sol virágoskertje”-ként is emlegetik. A polgármester igyekszik mindent ellenőrzése alatt tartani, ami kihatással lehet a város összképére vagy az ott tartózkodók közérzetére, így kiemelt figyelmet fordít a közbiztonság, a tisztaság és rendezettség fenntartására.

A városvezetés törekszik arra, hogy Estepona kedves, barátságos miliőjét megőrizze, ezért 2022 májusában a tengerparti utat lezárták a gépjárműforgalom előtt, ez a szakasz azóta kizárólag sétálóutcaként használható.

Estepona és Marbella között földrajzi és átvitt értelemben is félúton helyezkedik el a “New Golden Mile”: tökéletes elegye ugyanis Marbella pezsgésének és pompájának, valamint Estepona tipikus andalúz bájának, nyugodt ritmusának.

A “New Golden Mile” a Costa del Sol egy olyan szakasza, amelyre az utóbbi 5-10 évben erőteljesen megnövekedett a kereslet; nem csak nyaralókat vonzza, hanem azokat is, akik ingatlant vásárolnának. Még bővelkedik beépítetlen területekből, és a korábbinál jóval egyszerűbb engedélyezési folyamatnak köszönhetően jelenleg is sok építkezés zajlik.

Jó példa erre az Estepona bejáratánál lévő, gyönyörű partvidéken elterülő, 2020-ben tűzvészben leégett kültéri bevásárló- és szórakoztató központ újjászületése. Területét felvásárolta az ibizai Pacha Group, amely -egy helyi spanyol üzletemberrel együttműködve- nem csupán újjáéleszteni akarja komplexumot, hanem egy olyan tengerparti projektet kíván életre hívni, amely a hamisítatlan andalúz életérzés és a világszínvonalú luxus kombinációját kínálja az odalátogatóknak. A Laguna Village 2024-ben nyitja meg kapuit.

Az ingatlanok egy-, két-, három vagy háromszobás változatban, eltérő alaprajzzal elérhetőek. A lakásokhoz kert, terasz vagy tetőterasz tartozik.

Az ingatlanok egy része tengeri kilátással rendelkezik, a többiből Esteponára és egy völgyre nyílik kilátás.

A helyiségek úgy kerülnek kialakításra, hogy a nappali és a konyha szinte teljesen egybe nyílnak a terasszal vagy a kerttel, ezzel is növelve a tér tágasság érzetét.

A lakásokban sok az üvegfelület, a nappaliba és a szobákba a padlótól a plafonig érő ablakon át sok fény árad be a kiváló tájolásnak köszönhetően.

Ahogy a lakópark külső területein a természetes színek uralkodnak, igaz ez az ingatlanok belsejére is. A lakások helyiségei egységes világos színt kapnak, a padló fahatású porcelánból készült, a terasz ezzel összhangban valódi fából készül.

Spanyolországban az új építésű ingatlanoknak már legalább B típusú energiatanúsítvánnyal kell rendelkezniük, ám a Cassia Estepona lakásai még ennél is jobb, az elérhető legmagasabb, A osztályú energetikai besorolást kapják.

A dupla üvegezésű, légkamrás ablakok egy speciális, alacsony emissziós bevonattal ellátottak, amely csökkenti az UV- és az infravörös sugarak bejutását a lakásba, oly módon, hogy közben a látható fényt átengedi. Ennek óriási szerepe van a hőszabályozásban, nem mellesleg csökkenti a bútorok és a padlók kifakulását.

Az építés során használt anyagok és a választott gépészeti megoldások mind azt a célt szolgálják, hogy minél alacsonyabb legyen a karbon lábnyom, és így a fenntartási költségek is.

A lakásokhoz legalább egy-egy saját garázs tartozik, és tárolóval is rendelkeznek.

KIVÁLÓ BEFEKTETÉS

Várható értéknövekedés

Több összetevő határozza meg, hogy egy új építésű ingatlan esetében mekkora értéknövekedésre lehet számítani az idő előrehaladtával.

Mivel a Costa del Sol-on rendkívül erős az ingatlanpiac, éves szinten kb. 7-8%-os értéknövekedés stabilan jellemző.

Általánosságban elmondható, hogy a “tervrajzról eladott” ingatlanok a kulcsátadás pillanatában már 15-20%-kal többet fognak érni.

Kiadásból származó bevétel

A régióba sok turista érkezik, így a bérbeadható apartmanok kihasználtsága magas.

A nyaralni vágyók mellett évente több tízezer játékos érkezik pusztán a golf szeretete miatt (a golfozók általában októbertől márciusig, a nyaralók pedig márciustól októberig), így kínálkozik a lehetőség, hogy ezen látogatókat is célozzuk meg a bérbeadással.

Ez egyébként a legtöbb általunk kínált ingatlanra igaz, hiszen a Costa del Sol egyik fő vonzereje töretlenül a golf, amely évente több, mint 1,5 millió embert vonz a világ minden tájáról.
A Földközi-tenger egy kb. 300 km hosszú szakaszán -amiből 150 km maga a Costa del Sol-, nem kevesebb mint 60 kiváló minőségű golfpálya várja a játékosokat.

A golfturizmus Estepona környékén a legerősebb: 20 km-en belül 6 golfpálya is található, köztük a lakóparktól 10 percre található Finca Cortesin, a golf kedvelők világszerte bakancslistás pályája, világbajnokságok helyszíne.

A kihasználtságot tekintve 54%-kal kalkulálhatunk, az egy évre vetített átlagos kiadási ár pedig 160 euró/éj körül alakul.

A fentebb írtak alapján átlagosan évi kb. 31 500 euró (~12 m Ft) bevételünk származhat a lakás bérbeadásából.

Kedvező hitelfeltételek

Bár az ember azt hinné, hogy Spanyolországban nem egyszerű hitelhez jutni magyar állampolgárként, valójában semmivel sem bonyolultabb, mint hazánkban.

A hitelkamatok mértéke a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt 4,5% körül mozog (THM: 4,5%). Azonban, ha a banknak több szolgáltatását is igénybe vesszük (pl.: biztosítás, bankkártya, stb.), akkor ebből a díjból engedhetnek, és a kamat mértéke akár 3%-ra is lecsökkenhet (2023. novemberi adatok).

Ehhez képest Magyarországon -ugyan már nem 10-11%-kal, de-, a korábbi 3-4% helyett még mindig igen magas hiteldíjakkal kell számolnunk.

2023. októberében az új lakáshitelekre önkéntes THM-plafon bevezetését kérte a magyar kormány. Ennek eleget téve, a Magyar Bankszövetség október 9-től, új vagy használt lakás vásárlására felvett lakossági lakáscélú hitelek teljes hiteldíjmutatóját 8,5%-ban maximálta.
Több bank csatlakozott a kezdeményezéshez, vagy alá is ment a kijelölt plafonnak, ami felélénkítette a piacot, ám a fent említett 3-4,5%-os THM még mindig jelentősen kedvezőbb.

Scroll to Top