Malaga, El Faro

Spanyolország,
Malaga, El Faro
cropped-Untitled-design-4-1536x172
Ár: 152.000.000 Ft
Ingatlan típusa
Lakás
Alapterület
62 m²
Telekterület
0 m²
Szobák száma
2

Extrák

Medence
Vízpart
Garázs
Terasz
Légkondi
Hűtés-fűtés
Árnyékoló rendszer

Leírás

DEL MAR

Ha a Málagai Repülőtértől Marbella felé vesszük az irányt, Fuengirolát elhagyva El Faro-ba, egy régi, romantikus kis faluba érkezünk, ahol közvetlenül a tengerparton találjuk a Del Mar lakóparkot.

Pontosabban az “egyik felét”, ugyanis a beruházó két egymáshoz közel eső telken, két ütemben tervezi felépíteni. A korábban megépülő jelenleg már előértékesítési fázisban lévő rész a Del Mar I, a később megvalósuló beruházás a Del mar II nevet kapta.

A Del Mar I az utolsó elérhető, részben dombos tengerparti telken kap helyet.
A telek mellett egy út húzódik, ám a lakások annál lényegesen magasabban és bentebb épülnek. Ennek a megemelt elhelyezkedésnek köszönhetően a lakópark minden lakása tengeri panorámával rendelkezik.
Ezen felül, a közösségi terek és a medence az úttal párhuzamosan épülnek, így itt tartózkodva is zavartalan tengeri kilátásban lehet részünk.

A második ütem, a Del Mar II, a körforgalom melletti sarki telken, a Delmar I-től alig pár száz méterre fog megépülni. A Del Mar II lakásai ugyn már nem tengeri panorámásak, ám a tengertől való távolság nem változik jelentősen. Ezen ingatlanok ablakaiból egy nyugodt, erdős zöldterületre nyílik kilátás.

A Del Mar teljesen zárt, elkerített lakópark, nagy kiterjedésű parkosított területtel, amelyet őshonos cserje- és fafajokkal ültetnek tele.

A tulajdonosok a közös használatú, éjszakai kivilágítással ellátott medencét is igénybe vehetik.

Továbbá, minden lakáshoz tartozik egy kizárólagos használatú tároló és a garázs is, ahol elektromos autó töltésére alkalmas kiállást is kiépítenek.

A Del Mar II parkos részén egy napvitorlákkal és kényelmes kerti bútorokkal ellátott közösségi teret is alakítanak ki.

Az itt tartózkodóknak érdemes autóval rendelkezniük, mert tömegközlekedéssel ide már nem juthatunk el, a vasútvonal ugyanis Fuengirolában véget ér.
Fontos azonban kiemelni, hogy a lakópark nincs eldugott helyen, ám míg a közvetlen környezetében lévő településeken szépszámmal fordulnak meg nyaralók, addig El Faro békés, nyugodt ritmusát nem fogja turisták lármája megzavarni.

Várható átadási idő: 2026. utolsó negyede

 

Előértékesítés

A Del Mar I előértékesítési fázisban van, ezáltal közel 25%-kal a piaci ár alatt juthatunk ingatlanhoz.

Az előértékesítésre jellemző, hogy a telket már megvásárolták és birtokba vették, a lakópark tervei elkészültek, azonban az építési engedélyt még nem kapta meg a beruházás.

Az előértékesítés során már egy igen alacsony, 6000 eurós összeggel lefoglalhatjuk a lakásokat. Innentől egy kb. egy-másfél éves, eseményekben nem túl gazdag időszak veszi kezdetét: kizárólag arra várunk ugyanis, hogy kiadják az építési engedélyt.

Megéri a várakozás, hiszen kiemelkedő mértékű kedvezményben lehet részünk: egy közvetlen tengerparti, két hálószobás teraszos lakás 387 200 eurótól indul előértékesítésben, ám ez a későbbiekben már eléri, vagy meg fogja haladni a kb. 500 000 euró összeget is.

Egy konzervatív példával szemléltetve: türelmünkért cserébe 112 800 euróval (42,8 m Ft) olcsóbban, 25%-kal a jelenlegi piaci ár alatt vásárolhatunk kiváló lokációval rendelkező, új építésű tengerparti ingatlant.

EL FARO ÉS KÖRNYÉKE

El Faro La Cala de Mijas és Fuengirola között egy kiugró kis félszigeten található. Nevét az ott található híres világítótoronyról kapta, aminek az a szerepe, hogy figyelmeztessen a sziklás partvonalra.

A Costa del Sol jellemzően aranyszínű homokját itt sziklák törik meg, és egy kis sziklamedencét formálnak. A környezet nem kevésbé szép, mint a homokos részeken, ráadásul El Faroból lehetünk tanúi a teljes partvidék egyik legpazarabb kilátásának.

Aki békére és nyugalomra vágyik, szeretni fogja ezt a települést, de köszönhetően az A7 és AP7 utak közelségének, több nyüzsgő város is percek alatt elérhető.

El Faro félúton található La Cala de Mijas nyüzsgő üdülőváros és Fuengirola között, mindkettő kb. 5 perc távolságra van autóval. Ha hangulatos éttermekre, és egy kis pezsgésre vágyunk, akkor La Cala de Mijas felé vegyük az irányt, ha inkább vásárolni támad kedvünk, akkor pedig Fuengirolába érdemes ellátogatni. A maga 119 000 m²-ével itt található a Costa del Sol egyik legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központja a Miramar.

A lakóparktól 20 perc távolságra van a Malagai Repülőtér, a pezsgő éjszakai életéről, és luxus tengerparti klubjairól elhíresült Puerto Banús luxusjachtkikötő

KIVÁLÓ BEFEKTETÉS

Várható értéknövekedés

Több összetevő határozza meg, hogy egy új építésű ingatlan esetében mekkora értéknövekedésre lehet számítani az idő előrehaladtával.
Mivel a Costa del Sol-on rendkívül erős az ingatlanpiac, éves szinten kb. 7-8%-os értéknövekedés stabilan jellemző.
Általánosságban elmondható, hogy a “tervrajzról eladott” ingatlanok a kulcsátadás pillanatában már 15-20%-kal többet fognak érni.

Fontos: Az építkezés előrehaladtával több, akár 3-4 alkalommal kerül sor áremelésre, így, komoly érdeklődés esetén, ha van rá lehetőség, érdemes az építkezés korábbi fázisában vásárolni

Kiadásból származó bevétel

A régióba sok turista érkezik, így a bérbeadható apartmanok kihasználtsága magas.

A nyaralni vágyók mellett évente több tízezer játékos érkezik pusztán a golf szeretete miatt (a golfozók általában októbertől márciusig, a nyaralók pedig márciustól októberig), így kínálkozik a lehetőség, hogy ezen látogatókat is célozzuk meg a bérbeadással.

Ez egyébként a legtöbb általunk kínált ingatlanra igaz, hiszen a Costa del Sol egyik fő vonzereje töretlenül a golf, amely évente több, mint 1,5 millió embert vonz a világ minden tájáról. A Földközi-tenger egy kb. 300 km hosszú szakaszán -amiből 150 km maga a Costa del Sol-, nem kevesebb mint 60 kiváló minőségű golfpálya várja a játékosokat.

A lakópark közelében rengeteg golfpályát találunk, elég csak rápillantani a térképre: egy viszonylag kis méretű, 10-15 km hosszú sávon belül több, mint 15 golfpályát is találunk. Köztük a környék egyik legszebb és leghíresebb golfpályáját a Chaparral Golf Club-ot.

A kihasználtságot tekintve a két hálószobás lakások esetén 49%-kal kalkulálhatunk, az egy évre vetített átlagos kiadási ár pedig 149 euró/éj körül alakul.

A három hálószobás lakások esetén már 54%-os kihasználtság is lehetséges, az egy évre vetített átlagos kiadási ár pedig elérheti az akár 229 euró/éj összeget.

A fentebb írtak alapján átlagosan akár évi kb. 27 000 – 45 000 euró (~10-17 m Ft) bevételünk származhat a lakás bérbeadásából.

Kedvező hitelfeltételek

Bár az ember azt hinné, hogy Spanyolországban nem egyszerű hitelhez jutni magyar állampolgárként, valójában semmivel sem bonyolultabb, mint hazánkban.

A hitelkamatok mértéke a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt 4,5% körül mozog (THM: 4,5%). Azonban, ha a banknak több szolgáltatását is igénybe vesszük (pl.: biztosítás, bankkártya, stb.), akkor ebből a díjból engedhetnek, és a kamat mértéke akár 3%-ra is lecsökkenhet (2023. novemberi adatok).

Ehhez képest Magyarországon -ugyan már nem 10-11%-kal, de-, a korábbi 3-4% helyett még mindig igen magas hiteldíjakkal kell számolnunk.
2023. októberében az új lakáshitelekre önkéntes THM-plafon bevezetését kérte a magyar kormány. Ennek eleget téve, a Magyar Bankszövetség október 9-től, új vagy használt lakás vásárlására felvett lakossági lakáscélú hitelek teljes hiteldíjmutatóját 8,5%-ban maximálta.
Több bank csatlakozott a kezdeményezéshez, vagy alá is ment a kijelölt plafonnak, ami felélénkítette a piacot, ám a fent említett 3-4,5%-os THM még mindig jelentősen kedvezőbb.

pedig alig fél órára található.

Az ingatlanok két- vagy háromszobás változatban, eltérő alaprajzzal elérhetőek. A Del Mar lakópark mindössze két épületből áll, ezekben oszlik meg az első ütem 26, és a második ütem 24 lakása.

A Del Mar I összes lakásából tengeri panoráma nyílik, a Del Mar II ingatlanjai egy csendes erdőre néznek.

A földszinti lakásokhoz kert és terasz, a középső szinten található lakásokhoz és a penthouse-okhoz terasz vagy tetőterasz tartozik.

Minden otthonhoz tartozik egy tárolóhelyiség és egy garázs is.

Ingatlanközvetítő

img_3823-removebg_optimized
Téglásy Tímea
Scroll to Top