Malaga, Casares Costa

Spanyolország,
Malaga, Casares Costa
cropped-Untitled-design-4-1536x172
Ár: 265.900.000 Ft
Ingatlan típusa
Lakás
Alapterület
113 m²
Telekterület
0 m²
Szobák száma
4

Extrák

Medence
Szauna
Konditerem
Wellness
Panoráma
Garázs
Terasz
Játszótér
Légkondi
Kamera rendszer
Erkély
Hűtés-fűtés
Bár
Öntözőrendszer
Árnyékoló rendszer

Leírás

A lakópark félúton található Estepona és Sotogrande között, a Földközi-tenger egy csendes partszakaszán, Casares Costa településen.

Kifejezett nyugodt, tengerparti elhelyezkedése elsősorban a természetet kedvelőknek ideális.

A vidék nincs elturistásodva, ezért a hangulata megtartotta valódi spanyol jellegét. Bár erősen fejlődő környék, még több az érintetlen, mint a beépített terület.

Az Arrecife lakópark egy három ütemben felépülő, exkluzív, privát lakónegyed. Kilenc különálló egységben összesen 144 lakás található.

Úgy képzeljük el, mint egy üdülőfalut: saját, zárt kis közösséggel, medencékkel, játszótérrel, őshonos fákkal és sok-sok zöldterülettel.

A parthoz legközelebb eső két egység lakásaiból zavartalan kilátás nyílik a Földközi-tengerre. A komplexum egy domboldalra épül, így az első sor mögötti egységek esetében a szinteltolás függvénye, hogy egy-egy ingatlan pontosan milyen kilátással rendelkezik.

A tenger nem csak hogy jól látható innen, de nagyon közel is van: néhány perc séta és már lent is vagyunk a parton.

A lakópark modern stílusban épül, amit úgy álmodtak meg, hogy a legteljesebb mértékben illeszkedjen a környezetbe és használja ki annak előnyös tulajdonságait. Fókuszba ezúttal is a mediterrán fény került: a délkeleti tájolásnak köszönhetően a tereket rengeteg természetes fény tölti meg, csökkentve ezáltal a mesterséges világítás szükségességét, így téve lehetővé egy környezetbarátabb és költséghatékonyabb háztartást.

A lakóparkban egy fűtött úszómedence és két szabadtéri, éjszakai világítással ellátott medence is található. Emellett edzőtermet, jóga-, olvasó- és pihenősarkot, valamint a gyermekek részére még játszóteret is alakítanak ki.

Bármely lakó igénybe veheti a konyhasarokkal kiegészített közös használatú étkezőt is, amely egy átlagos hétköznapon co-working irodaként funkcionál.

Az Arrecife minden épületében vannak automata ajtók és lift, közvetlen összeköttetésben a lakások bejáratával, a garázzsal és egyéb helyiségekkel.

A lakópark hatalmas zöld területei között a burkolt utak jó minőségűek, így nem csak az összes épület, de minden külső terület teljes egészében elérhető és kényelmesen bejárható mozgáskorlátozottak számára is.

Mivel a nyüzsgés nappal is elkerüli a települést, az éjszakai élet nem jelentős, így hangos szórakozóhelyeket itt nem érdemes keresni. A part mentén azonban több, hangulatos, késő estig is nyitva tartó (tapas) bár és étterem sorakozik.

A közelben két repülőtér is található: a Malaga Nemzetközi Repülőtér, és Gibraltári Repülőtér is egy-egy óra autóúttal elérhető.

Várható átadási idő: 2026. harmadik negyedéve

ESTEPONA ÉS KÖRNYÉKE

Akik nyugalomra és természetre vágynak, valószínűleg szeretni fogják Casares Costát, de a nagyobb városok forgatagáról sem sem kell lemondaniuk.

A lakóparktól mindössze 10 km-re található Estepona, egy gyönyörűen karbantartott kisváros, szűk utcácskákkal, melyet telis-tele ültettek virágokkal. A rengeteg színesre festett ajtó és ablakkeret, valamint a fehér falakat díszítő színes virágcserepek miatt egyedi hangulat árad belőle. Ezért az „Új Marbella”-ként és a „Costa del Sol virágoskertje”-ként is emlegetik. Tipikus andalúz báj, nyugodt, de lendületes ritmus jellemzi.

A polgármester igyekszik mindent ellenőrzése alatt tartani, ami kihatással lehet a város összképére vagy az ott tartózkodók közérzetére, így kiemelt figyelmet fordít a közbiztonság, a tisztaság és rendezettség fenntartására.

A városvezetés törekszik arra, hogy Estepona kedves, barátságos miliőjét megőrizze, ezért 2022 májusában a tengerparti utat lezárták a gépjárműforgalom előtt, ez a szakasz azóta kizárólag sétálóutcaként használható.

Közelsége miatt egy átlagos hétköznapon is érdemes ide ellátogatni.

A beruházóról

Az Urbincasa egy stabil, dinamikusan fejlődő vállalat, amely 1967-es alapítása óta több, mint 8000 otthont tervezett és adott át Spanyolországban a Földközi-tenger partvidékén.

Az ágazatban úttörő és azóta is kiemelkedő szerepet tölt be a fenntarthatóság felé tett törekvéseit tekintve: minden projektben hatékony lépéseket tesz a környezetre gyakorolt hatások minimalizálásáért, valamint a legújabb technológiákat alkalmazza annak érdekében, hogy a lehető legenergiatakarékosabb otthonok jöjjenek létre.

A minőség és a biztonság tekintetében megfelel a legszigorúbb előírásoknak is, amiért számos rangos díjat és elismerést is magáénak tudhat. Iyen többek között a TÜV Rheinland, amely egy az építési folyamatok minőségét, biztonságát és garanciáját szavatoló, világszerte elismert tanúsítvány.

Az ingatlanok két- vagy háromszobás változatban, eltérő alaprajzzal elérhetőek. A földszinti lakásokhoz kert és terasz, az emeleti lakásokhoz terasz vagy tetőterasz tartozik.

A lakások nyitott elrendezésűek, tágasak, és minden szegletükben világosak.

A nappali és a konyha szinte teljesen egybe nyílnak a kerttel vagy a (tető)terasszal. A hatalmas üvegfelületek összekötik a belső helyiségeket a külső terekkel, és -miután joggal támadhat olyan érzésünk, hogy szinte csak egy terasz választ el minket a víztől- még a tengerrel is.

A két- és háromszobás lakásokhoz kettő, a négyszobás lakásokhoz három fürdőszoba is tartozik, a fő fürdőszoba padlófűtéssel ellátott.

Minden lakáshoz kert vagy terasz, kizárólagos használatú garázs és tárolóhelyiség tartozik, a zárószinten lévő penthouse-okhoz pedig saját, négyfős jacuzzi is.

A nagy méretű terasz tökéletesen alkalmas baráti, családi összejöveteleken történő grillezésre, a gyermekeknek biztonságos játékra, vagy csak egy könnyed délutáni sziesztára.

A lakásbelső kialakítása rendkívül időtálló, kiemelkedő minőségű anyagok felhasználásávall valósul meg. Az ingatlan gépészeti megoldásai a legjobb márkákkal, a dizájnkonyha felszerelése a legmodernebb, kiváló minőségű elektromos eszközökkel történik.

A használati melegvizet napkollektoros vízmelegítő rendszer szolgáltatja, hűtésről és fűtésről minden lakásban levegő-levegő hőszivattyú gondoskodik (légcsatornázható klíma)

Az építkezés bizonyos szakaszaiban a jövendőbeli tulajdonosoknak lehetőségük nyílik arra, hogy a számos anyag, minőség és szín közül kiválasszák stílusuknak, preferenciáiknak és anyagi lehetőségeiknek leginkább megfelelőt.

KIVÁLÓ BEFEKTETÉS

Várható értéknövekedés

Több összetevő befolyásolja, hogy egy új építésű ingatlan esetében mekkora értéknövekedésre lehet számítani az idő előrehaladtával.

Costa Casares környékén kiemelkedő mértékű értéknövekedés ugyan nem várható, de az általánosságban elmondható, hogy a “tervrajzról eladott” ingatlanok a kulcsátadás pillanatában már 15-20%-kal többet fognak érni.

Ez azt jelenti, hogy egy általunk kínált 328 900 euró (~125 m Forint) összegű, építés alatt álló ingatlan a birtokbavételkor már kb. 394 680 eurót (~150,0 m Forint) is érhet.
Ez kb. 65 780 euró (~25,0 m Ft) értéknövekedést jelent kb. 2 év alatt.

Kiadásból származó bevétel

A régióba sok turista érkezik, így a bérbeadható apartmanok kihasználtsága magas.

A nyaralni vágyók mellett évente több tízezer játékos érkezik pusztán a golf szeretete miatt (a golfozók általában októbertől márciusig, a nyaralók pedig márciustól októberig), így kínálkozik a lehetőség, hogy ezen látogatókat is célozzuk meg a bérbeadással.

Ez egyébként a legtöbb általunk kínált ingatlanra igaz, hiszen a Costa del Sol egyik fő vonzereje töretlenül a golf, amely évente több, mint 1,5 millió embert vonz a világ minden tájáról.
A Földközi-tenger egy kb. 300 km hosszú szakaszán -amiből 150 km maga a Costa del Sol-, nem kevesebb mint 60 kiváló minőségű golfpálya várja a játékosokat.

A golfturizmus Estepona környékén a legerősebb: 20 km-en belül 6 golfpálya is található, köztük a lakóparktól 5 percre található Finca Cortesin, a golf kedvelők világszerte bakancslistás pályája, világbajnokságok helyszíne.
(A Finca Cortesin Beach Club-ja a lakóparkkal szemben található és bárki által látogatható.)

A kihasználtságot tekintve 48%-kal kalkulálhatunk, az egy évre vetített átlagos kiadási ár pedig 162 euró/éj körül alakul.

A fentebb írtak alapján átlagosan évi kb. 28 000 euró (~11 m Ft) bevételünk származhat a lakás bérbeadásából.

Kedvező hitelfeltételek

Bár az ember azt hinné, hogy Spanyolországban nem egyszerű hitelhez jutni magyar állampolgárként, valójában semmivel sem bonyolultabb, mint hazánkban.

A hitelkamatok mértéke a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt 4,5% körül mozog (THM: 4,5%). Azonban, ha a banknak több szolgáltatását is igénybe vesszük (pl.: biztosítás, bankkártya, stb.), akkor ebből a díjból engedhetnek, és a kamat mértéke akár 3%-ra is lecsökkenhet. (2023. novemberi adatok)

Az aktuálisan elérhető lakásokról és árakról érdeklődjön!

Scroll to Top