Észak-Ciprusi ingatlanvásárlás folyamata:

Ha az észak-ciprusi ingatlanvásárlást nézzük, akkor vannak különbségek a más országokban történő ingatlanvásárláshoz képest, de a jogi procedúra nem túl bonyolult, ha megérti a folyamatot. Az érdeklődő ügyfeleinket végigvezetjük ezen a folyamaton, az ügyvédválasztástól a tulajdonjog bejegyzéséig. 

1. Személyes találkozó

A személyes találkozón bemutatjuk a mediterrán sziget előnyeit, átbeszéljük lehetőségeit, felmérjük az igényeit és ismertetjük milyen költségekkel jár az ingatlanvásárlás Észak-Cipruson.

2. Ingatlanok kiválasztása

Leszűkítjük Önnek a több ezer ingatlanból azokat, amik igényeinek megfelelnek.

3. Személyes kiutazás

Ha kiválasztotta álmai ingatlanát, vagy akár több ingatlant is, továbbá megvásárolta a repülőjegyet akkor ingatlanfejlesztő cégeknél időpontot foglalunk megtekintésre. Abban a pár napban megtapasztalhatja személyesen is a sziget varázsát. Ciprusra érkezve gondoskodunk a reptéri transzferről és a szállásáról. A befektetői út napirendjét előtte pontosítjuk. Az ingatlanok megtekintése után személyesen felteheti még kérdéseit, a
fejlesztőcégek ügyvédeivel átbeszélheti a pénzügyi feltételeket, finanszírozási lehetőségeket. Természetesen végig segítjük Önt és elérjük, hogy a legkedvezőbb áron, a legjobb feltételekkel zárjuk a tárgyalást.

4. Ingatlan foglalózása

Miután véglegesítettük a feltételeket és árakat a fejlesztővel, Ön aláírja a foglalási szerződést és megfizeti a foglalási költséget (deposit). Ezt készpénzben vagy utalással fizetheti ki. A foglaló biztosítja az ingatlan lefoglalását és a vásárlás folyamatának elindulását. Ilyenkor az összes nemzetközi közvetítő leveszi az adott lakásról szóló hirdetéseket oldalairól. A foglalónak az összege levonásra kerül majd a vételárból. Az ügyvédek a meghatározott feltételekkel megírják a szerződést, ami 2- 4 hét alatt készül el. Van lehetőség, hogy kitolja az ingatlan szerződés aláírását és a 35% downpayment kifizetését egy hónappal a foglaló aláírását követően.

5. Szerződés

Az adásvételi szerződést csak személyesen írhatja alá. Azonban kint tartózkodásakor meghatalmazhatja személyesen az ügyvédet, hogy eljárjon az Ön nevében a szerződés aláírásakor. Ha Ön elhagyta a szigetet és nem tud személyesen kiutazni aláírni a szerződést, akkor az Észak-ciprusi Török Köztársaság budapesti képviseleti irodájában meghatalmazhatja az ügyvédet. Az adásvételi szerződést az eladó és a vevő is aláírja, majd átutalja az ingatlan árának 35%-át (levonva a foglaló költségét) a szerződésben meghatározott bankszámlaszámra. A megállapodás szerinti kulcsátadás időpontja az adásvételi szerződésben szerepel. A további díjakat (adó és illeték) az ügyvéddel megbeszéltek alapján kell megfizetni.

6. Kulcsátadás

A kulcsátadást követően az ügyvéd bekéri a szerződésben meghatározott teljesítés igazolását az átruházási illeték megfizetésével együtt. Ezt követően Ön a megvásárolt ingatlan teljes és hivatalos tulajdonosává válik.

Scroll to Top