Koloncsák Zsoltnak hívnak, az ADL Ingatlan iroda fotósa vagyok. Már kamaszkorom óta készítek fényképeket,  a művészetek mindig fontos szerepet játszottak az életemben. A folyamatos fejlődés és tanulás azonban ebben a szakmában is elengedhetetlen. A szakkönyvek és online anyagok mellet, tematikus kurzusok és workshopok résztvevője voltam. Jelenleg a Moholy Nagy Művészeti Egyetem „Open” fotográfiai képzésére járok, ahol új szemléletmódot sajátíthattam el. Sőt, még nagyobb elhivatottságot érzek  a fényképészet iránt.

Ingatlanfotózással néhány éve foglalkozom hivatászszerűen. Az épületek, belső terek és építészeti formák lelkiismeretes ábrázolása számomra egyre fontosabbá vált. Egy hirdetésben nagyon fontos, hogy szép és korrekt fényképek jelenjenek meg az adott ingatlanról. A rossz minőségű, sötét, rendezetlen, „bedőlő” falakat ábrázoló telefonos képek elriaszthatják a vevőket. A valós állapotnál rosszabb műszaki tartalmat és esztétikai látványt ábrázolnak, hanyagságot sugallnak. Egy szépen fényképezett, jól összeállított képsorozat viszont sokat segít az értékesítésben, a vevő/érdeklődő könnyebben képzelheti el saját magát a – számára még ismeretlen – térben. Ezekhez a felvételekhez elengedhetetlen a fotós szaktudása és látásmódja, a megfelelő felszerelés, és az alapos utómunka. És a legfontosabb, hogy a fotográfus szeresse azt, amit csinál. Az épületek korrekt ábrázolásán túl  az igazán jó képeken ez az elhivatottság is látható.

Megbízásaim túlnyomó  részét az eladó vagy kiadó ingatlanok fotózása teszi ki. Képeim segíthetnek „Airbnb” lakások, hotelek és éttermek értékesítésekor/kiadásakor, vagy ipari létesítmények értékesítésekor. Építészeti céllal is történhet megbízás, ilyenkor elsősorban az építkezés fázisainak megörökítése  a cél. De az épületek vagy épületrészek fotográfiai archiválása is lehetséges.

Eszközök

Fényképezőgép

Nikon Z6 II

OBJEKTÍV

Tamron 18-400

OBJEKTÍV

Nikon Z 14-30/4s

Állvány

Manfrotto állvány és fogaskerekes állvány fej

MONITOR

Asus ProArt kalibrált

PC

Fotószerkesztésre optimalizált PC

ADL Ingatlan Iroda

2045 Törökbálint Munkácsy Mihály u. 20.

E-mail

koloncsak.zsolt@gmail.com

Telefon

+36 30 555 7025
Scroll to Top