Malaga tartomány és a Costa del Sol

Costa del Sol (magyarul: napos part) Spanyolországban egy népszerű turisztikai célpont, amely főként a strandokról, a napfényről és a nyaralókról híres. A partszakasz 150 km hosszan terül el, Malaga keleti részétől egészen Cadiz megyéig. A környezet változatos, a nagy sziklás és a finom fehérhomokos-tengerpartok, hegyek, valamint a színes éjszakai élet egyaránt megtalálhatók itt.

Malaga

A napfényes Malaga szép látnivalókat, jó strandokat és gasztronómiai különlegességet nyújt, és környékén, a Costa del Solon is európai szinten is gyönyörű és egyedülálló kirándulási lehetőségek, és nagy, homokos strandok vannak.

Az 570 ezres lakosságú Malaga (Málaga) Andalúzia modern, csodaszép kikötővárosa. Spanyolország 6. legnépesebb városa. Malaga a Costa del Sol, azaz a napos part központja, és egyik legkedveltebb turistacélpontja. Ami talán egészen kiváló gasztronómiájának és borainak, enyhe éghajlatának, és a napsütéses órák rendkívül magas számának köszönhető. A strandolás, és a napsütés mellett Malaga építészeti nevezetességeket, érdekes múzeumokat, és kirándulási lehetőségeket is kínál, valamint éjszakai élete is jelentős.

Estepona

Estepona a Costa del Sol partvidékének egyik vonzó üdülőtelepülése, a legnagyobb strandja a La Rada. Estepona hangulatos óvárosa gyalogosan is könnyen bejárható. Estepona bájosságát annak is köszönheti, hogy sikerült megőriznie korábbi jellegzetes andalúz városképét és hangulatát, a központjában lévő labirintusos utcácskákban fehérre meszelt élénkszínű vörös cserepes házakat láthatunk. A nevezetes látnivalók akár pár órás sétával felfedezhetők. Ez a város számos gyönyörű stranddal, tengerparti sétánnyal rendelkezik, melyek mentén jobbnál jobb tengerparti bárok és éttermek találhatóak.

Fuengirola

Fuengirola az 1960-as évekig egy egyszerű halászfalu volt, manapság a turisták felkapott úti célja a Costa del Sol partvidékén. Klímája igen kellemes, nyáron tengerparti nyüzsgő hangulat, télen pedig a kellemes meleg és sok napsütés miatt kedvelt. Kiváló hotel és étterem választékkal rendelkezik, és népszerű a repülőtértől való távolsága miatt is, továbbá ez a város a vízisportok Mekkája. A híres Paseo Maritimo Rey de España 8 km hosszú tengerparti sétány, a strandok és a városi negyed teljes hosszában fut, a Fuengirola folyón át a legnyugatabbra lévő Sohail kastélyig lehet elsétálni.

Benalmádena

Benalmadena a spanyol napos part népszerű települése, kedvező elhelyezkedése és a szabadidős tevékenységek széles választéka miatt. Fő látnivalója a Tivoli World, vagy a Selwo Delfinárium, amely a családosok körében népszerű, de a neo-iszlám stílusú palotát is érdemes meglátogatni. A Teleférico Benalmádenáról belátható a Földközi-tenger, és tiszta időben akár Gibraltár is.

Benalmádena minden évszakban jó választás, éghajlatára szinte egész évben a meleg a jellemző. Habár a nyári hőmérséklet gyakran 40 fok feletti, a tenger ezt jól szabályozza, így jóval könnyebben viselhető. Európa más országához képest a tél igen enyhe, sosincs 0 Celsius foknál hidegebb. Az ősz és a tavasz általában pár hétig tart, ilyenkor a legkellemesebb a parton sétálni és élvezni a mozgalmas andalúziai utcai életet. Könnyen megközelíthető bérelt autóval akár Sevilla felől, a malagai repülőtérről is, vagy vasúthálózata, és buszvonalai révén a környező városokból is. A település három részre osztható: magára Benalmádenára, ahol a városmag és a történelmi központja is található. Arroyo de la Miel-re, amely a tengerpart, és a hegy között terül el. Maga a Benalmádena-part pedig a Puerto Marina kikötőjéről és környékéről nevezetes.

Rincón de la Victoria

Rincón de la Victoria Málaga, Moclinejo, Vélez-Málaga, Macharaviaya és Totalán községekkel határos. Lakosainak száma 50 569 fő.
Közkedvelt túraútvonalak induló pontja. Merüljön el a természetben, miközben Rincón de la Victoriából egy vezetett kiránduláson túrázik a 100 méter magas lélegzetelállító Caminito del Rey-n.

Marbella

Marbella a csillogás, a kultúra és a szabadidős tevékenységek fellegvára, tökéletes azok számára, akik egész évben kellemes napsütésre, érintetlen strandokra és csillogó éjszakai életre vágynak. Marbella a Földközi-tenger egyik legexkluzívabb települése, gyakran emlegetik Costa del Sol Miami-ként. Ha napsütésre, történelmi épületekre és egy nagy adag csillogásra vágyik, akkor a marbellai nyaralás tökéletes választás. Napnyugta után érdemes elmenni a világhírű Golden Mile-ra, amely az egyik legfényűzőbb lakónegyede, vagy egy koktélt inni a tengerparti bárok egyikében. Marbella a családos nyaralóknak is rengeteg izgalmas élményt kínál, és kiváló strandokkal rendelkezik. Kiváltságos éghajlata páratlan célponttá teszi, ugyanakkor négy kikötője, 14 golfpályája, rengeteg luxus étterme miatt Spanyolország egyik legkeresettebb turisztikai célponja.

Közel 30 km-es aranyló homokú partszakasszal rendelkezik, 23 strandjából 6 kék zászlós strand. A város mögött magasodó Sierra Blanca-hegységnek köszönhetően a klímája kellemesebb és nyugodtabb, mint a környező településeké.

Marbella egy tipikus andalúz település, az óvárosa szűk kacskaringós macskaköves sikátorokból áll. A muszlimok egy erős fallal, őrtoronnyal ás egy kastély építésével védték meg a várost, ezek maradványai ma is láthatók. A zöldellő narancsfák és a mögötte lévő andalúz épületek fehérsége bájos kontrasztban áll egymással.

Mijas

Mijas a napos part egyre népszerűbb üdülőtelepülése, amely három, jellegében is különböző területekből áll. A turisták általában a modern tengerparti szakaszt Mijas Costát látogatják.  Mijas Pueblo-ba a festői fehér faluba főként rövid kirándulásra ruccannak el. A Parque Acuatico Mijas vízipark a családosok körében népszerű. Mijas egy világhírű golfparadicsom, a völgyeiben létesült golfpályákat a Costa del Sol legjobbjaiként tartják számon.

Mijas Costa Fuengirola és Marbella között található, egy 12 km-es tengerparti szakasz, amelyet 1960 után turisztikai céllal fejlesztettek. Magába foglalja a népszerű tengerparti üdülőhelyet a La Cala de Mijas-t (Mijas-öböl). A Mijas Costa kedvelt úti cél, kiváló bárokkal, éttermekkel rendelkezik és minden július 25-én egy fesztivállal egybekötött éves vásárt tartanak, ahol az egy hétig tartó eseményen a helyi zene mellett hagyományos borok és tapasok kóstolhatók meg.

Torre del Mar

Torre del Mar egy nagyobbacska tengerparti város Costa del Sol környékén, ahonnan az egyik leghosszabb, legszélesebb finomhomos, kék zászlós strand kezdődik. A végtelen napsütés és tenger mellett számtalan történelmi épülettel és fesztivállal is büszkélkedhet ez a város. Június és Július között a nyárral karöltve özönlik el a helyet a nyaralni és szórakozni vágyók.

Manilva

Manilva város Malaga legnyugatibb részén található, hiszen ez a település már határos Cádiz megye tartománnyal. Szőlőültetvények szelíd dombjaiból áll, amelyek közel nyolc kilométeres partvonalig ereszkednek le.

A települést szép strandok jellemzik legfőképp. Minden formában és méretben megtalálhatóak, nyitottabbak vagy sziklás magaslatokkal keretezve, dűnékkel vagy anélkül, de mindegyik kiemelkedik tiszta és kristályos vizük minőségével. Nem meglepő, hogy sokan viselik a híres Kék zászlós jelet. Továbbá a várost régészeti lelőhelyek és múzeumok teszik a turisták számára vonzóvá. 

Scroll to Top